Allt tog sin början 1965, när grundarna Sten Lantz och Ingvar Pettersson bestämde sig för att lämna sina tjänster som bilförsäljare hos Saab-ANA i Falköping och satsa på en egen verksamhet. 

Peugeot blev då nybilsmärket för LP- Bilar och redan efter några år var LP-Bilar i topp när det gällde marknadsandelar för nybilsförsäljningen. 

LP-Bilar och Peugeot var synonymt med varandra ända fram till år 2007. Det var då Anders Lantz tog beslutet att följa med på KIAs spännande etableringsresa i Sverige som en av de första återförsäljarna. Det visade sig bli en riktig framgångsresa som tog sin början 2007 och som fortsatte fram till 2023. Även denna gång har samarbetet med ett starkt varumärke, alltså KIA Motors gjort att LP-Bilar alltid legat i topp när vi tittar på marknadsandelar på nybilsförsäljning i vårt distrikt. 

Sedan 1 maj är vi återigen stolta återförsäljare av Peugeot. 

Idag finns vi i moderna lokaler på Mossvägen 18 i Falköping. 

LP– Bilar är sedan januari 2020 moderbolag för Skoglunds Bilservice på samma adress. Januari 2021 kunde vi med stor tillfredsställelse även välkomna Falköpings Bilriktning och Lackering; ytterligare ett anrikt företag knöts därmed till koncernen. 

Dessa tre företag startade ungefär samtidigt och har under alla år varit mycket goda samarbetspartners. Så därför kändes det naturligt när dessa båda företag förvärvades och blev en del av LP- bilars koncern. 

LP-Bilar är alltså ett familjeägt företag sedan1965, och är så än idag. Numera drivs företaget av barn och barnbarn till Sten Lantz och Ingvar Pettersson tillsammans med familjen Carlsson. 

Vi har from årsskiftet 2020 påbörjat en generationsväxling där först två nya delägare, Christer Carlsson och Ludvig Pettersson gått in i företaget och tagit ledande positioner. Ludvig är barnbarn till Ingvar Pettersson, och arbetar idag som Försäljningschef och säljare. 

Företaget leds sedan 1 maj 2022 av Ingvars son, Niklas Pettersson som även verkar som säljare. Tidigare VD Anders Lantz varvar ner något och verkar idag som säljare. Christer Carlsson är Platschef För Falköpings Bilriktning och Lackering. 

Vi ser fram emot att fortsätta utvecklas med vår samtid, tillsammans med alla våra härliga kunder och samarbetspartners!  

Bilservice K-E Skoglund AB är auktoriserad Peugeot verkstad. Med 16 års erfarenhet är vi även experter på KIA. Vi är en verksamma inom service, reparationer, AC, glas, däck och hjulinställningar. Vår vision är att man ska kunna lämna sin bil till oss för att få alla sina fordonsbehov uppfyllda.

Karl-Evert Skoglund startade bilverkstaden redan 1961. Vi har varit auktoriserade för Peugeot sedan 1984 och med Kia startade vi vår resa 2007. Så det finns gott om erfarenhet i huset. Vi ingår sedan 1 januari 2021 som en del i LP Bilar koncernen med totalt 21 anställda som även innefattar Falköpings bilriktning AB.

För oss är kundservice grunden till hela vår verksamhet och detta har lett oss till en stor kundkrets som sträcker sig över en stor geografisk yta. Alla våra kunder är alltid välkomna på en fika om de har vägarna förbi.

Falköpings Bilriktning AB är verksam inom plåt-, lack- och glasreparationer på motorfordon och har totalt 8 anställda.

Falköpings Bilriktning startades 1962 av Karl-David Lindberg, och finns i våra egna lokaler på Sätunagatan 6 i Falköping. Vi ingår sedan 1 januari 2021 som en del i LP Bilar koncernen med totalt 21 anställda som även innefattar Skoglunds Bilservice. Det innebär att vi har en effektiv och stark helhetslösning till våra kunder genom hela processen av bilägandet.

Vi har de flesta försäkringsbolagen som våra kunder och hanterar skador på samtliga bilmärken.

Vi har även en hel del privatkunder som vill lacka eller rikta sina entusiast-fordon, såväl bilar som motorcyklar, men även vid lagning av mindre skador som inte innefattas av försäkringsärenden.

Vi lackerar delar av eller hela fordon i våra två lackboxar och har alla färgkombinationer som finns på marknaden.