Välkommen till oss!

På KIAs huvudsida kan du läsa mer om våra bilmodeller, dess design och säkerhet. Är du intresserad av transportbilar är vi även återförsäljare för Peugeot Transportbilar. Våra begagnade bilar hittar du på vår handlarsida på bytbil.com.

LP Bilar – Engagemang, kundvård och kvalitét sedan 1965.

Allt tog sin början 1965 då bilhandlarna Sten Lantz och Ingvar Pettersson tillsammans bildade LP-Bilar. Till en början bedrevs enbart handel med begagnande bilar men mycket snart var ett kontrakt med Peugeots generalagent i Sverige, Gjestvangs i Stockholm, undertecknat. Sten, som haft ett förflutet i bilbranschen sedan 1945, sålde redan första året 113 nya Peugeotbilar.

Styrkan i ett handslag

Åren gick och LP-Bilar stärkte allt mer sin position här på Falbygden. Här byggdes relationer med bygdens folk som uppskattade ett hederligt handslag som bekräftelse på en för båda acceptabel överenskommelse. Handslaget och relationerna är än idag en stor del i LP-Bilars ryggrad. Ingvar Pettersson lämnade så småningom företaget och gick vidare mot nya utmaningar, men istället anslöt Stens hustru Idegun och sonen Anders Lantz till verksamheten. Idegun möter du även idag när du besöker oss på Mossvägen!

Trygga samarbeten

Vi har från starten 1965 fram till hösten 2014 bedrivit verksamheten i centrala Falköping. Värt att nämna är att de gamla fabrikslokalerna mitt i Falköping var i början av 1900-talet en motorfabrik. Vad kunde vara mer passande! Gummicentralens filial med Evald i spetsen tog hand om våra punkterade däck och såg till att vi fick nya gummiringar när de gamla var utslitna. Även Lars Hedén och F:A Biltillbehör fanns på en armlängds avstånd. Lite äldre Falköpingsbor kommer säkert ihåg dessa herrar. Här fanns allt en bilist behövde; nya bilar, all tänkbar service och ett personligt bemötande.

Idag är det K-E Skoglund som är vår serviceverkstad. Sedan flytten till Mossvägen har vi nu ännu närmre samarbete och en gemensam entré! Även K-E Skoglund är ett familjeföretag som månar om sina och våra gemensamma kunder.

KIA och Peugeot

2007 valde vi att ta en paus från Peugeot. Ett samarbete inleddes då med en ny partner. KIA Motors var ett företag som delade vårt sätt att se på försäljning och relationer. I boet finns också ett modellprogram med högkvalitativa bilar som lanserats här i Sverige. Åtta år senare kändes tiden mogen att återigen börja titta på ett samarbete med Peugeot Transportbilar och i augusti 2015 kunde den goda nyheten presenteras. Vi är numera stolta återförsäljare för båda bilmärkena.

Varmt välkommen att skriva vår fortsatta historia med oss!